Bursa İnegöl’de ‘kentsel dönüşüm’ için düğmeye basıldı
BURSA (İGFA) –İnegöl Belediyesi, kentin ilk “Kentsel Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi” için düğmeye bastı.
Turgutalp Mahallesi’nde; Barbaros Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Mahmut Esat Beyefendi Caddesi ve Kemalettin Sami Paşa Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan 250 bin metrekare alan üzerine yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm için projeler hazırlandı. Uzun bir hazırlık süreci sonucunda bölgede 842 hak sahibi ile ilk görüşme Pazar günü gerçekleştirildi. Faydalanıcılara proje hakkında genel bilgilerin verildiği istişare toplantısı İlçe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Burada Belediye Başkanı Alper Taban dönüşümü vatandaşlara bir sunumla anlattı.
ŞEHRİN DÖNÜŞÜM BEKLEDİĞİ BÖLGELER TESPİT EDİLMİŞTİR
Kentsel dönüşüm projesinin tanıtım görselinin izlenmesiyle başlayan toplantıda, ardından Lider Alper Taban bir sunumla süreci, projeyi ve amaçlarını anlattı. Konuşmasına “Bugün yeni bir değişim ve dönüşümün arifesindeyiz” sözleriyle başlayan Taban, “Bildiğiniz gibi İnegöl’ümüzde 90’lı, 80’li yıllarda yapılmış eski bina stoğumuz var. Onlarla ilgili bir araştırma yaptık. Bu tarama çalışmaları sonucunda şehrimizin değişim ve dönüşüm bekleyen alanlarını ortadan kaldırarak Bakanlığımızın hizmetine sunduk.”
Deprem gerçeğine dikkat çeken Lider Taban, “İnegöl, Bursa ve Marmara bölgemiz deprem kuşağı altında. Tabii bu dönüşümleri sadece deprem nedeniyle yapıyoruz demiyorum. Ancak asıl amacımız şehrimizin eskiyen binalarını daha sağlıklı hale getirmek. 80’li-90’lı yıllarda yapılan yapılar o günün imkanları ve o günün nizamları ile yapılmıştır. O günkü beton kalitesi ve demir kalitesi bugünden çok farklıydı. Bugün inşallah hem zeminde yapılacak güzelleştirmelerle hem de malzeme kalitesiyle çok daha güçlü yapılar ortaya çıkacak.”
“VURAT İSTEMEZSE YAPILMAZ”
Başkan Alper Taban, hak sahiplerinin en az 2/3’ü projeyi onaylamadığı takdirde dönüşümü gerçekleştirmeyeceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız günlerdir bu konu üzerinde çalıştı, tartışıldı. Karşınıza çıktığımızda tüm detayları hazırlayıp size en doğru tasarımları ve verileri sunmak istedik. En doğru teklifleri yapmak istedik. Bu bölgede daha önce bir girişimde bulunuldu ama olmadı. Neden olmadı? Çünkü çoğunluğun iradesini almak zorundayız. Sana karşı bir dönüşüm yapmak istemiyorum. Burada yaklaşık 842 hak sahibi var. 2/3’ü evet derse adımımızı atacağız. Aksi takdirde, eğer istemezsen, bu dönüşüme asla girmem. Burada yaptığımız çalışmalarda adil ve adil sunumlar ve öneriler olacak. Muhtarımızın yanında hazırladığımız Kentsel Dönüşüm Ofisimizde sizlerle bunları konuşacağız. Burada detaylı teklifler sunmamız mümkün değil. Burada genel çerçeveyi sunacağım.”